ZORAN TOMIĆ: Moj odgovor na autogolove gospodina Šinka…

Cibalijin sportski direktor Zoran Tomić odgovorio je Ivanu Grigiću – Šinku na jučerašnji tekst pod naslovom „Zoran Tomić – prvi bloker lige” koji možete pročitati OVDJE. Tomićev odgovor u nastavku prenosimo integralno i u cijelosti:

Iako se kod autora može primijetiti zavidan literarni talent Autor članka je pokazao da ne razumije funkcioniranje poslovnih odnosa, kako posluju tvrtke, športska dionička društva, razliku između imovine fizičkih i pravnih osoba, pa si je u prvoj minuti utakmice zabio ne jedan nego nekoliko autogolova.

Istina je da sam bio na sastanku sa potencijalnim ulagačem u HNK Cibalia “izvjesnim Ivanom Cvitkovićem”. Nakon sastanka na kojem sam čuo planove, nogometne ideje i kadrovska rješenja potencijalnog investitora, jedino što mi je preostalo je dati Prijedlog za blokadu.

Nejasno je zašto se Autor toliko involvira u odnose između dioničara i potencijalnih investitora što je vrlo složeno gradivo za razumjeti, a što se pokazalo i propašću još nekoliko investitorskih pokušaja. A posebno je nejasno zašto Autor otvoreno suosjeća sa vlasnikom tvrtke koji ima 20 puta veći prihod od tvrtki u kojoj je Zoran Tomić vlasnik ili suvlasnik te također ima barem 50 puta više imovine od imovine tvrtki Zorana Tomić.

Autor kolumne bi trebao znati i informirati čitatelje da Zoran Tomić nikada nije bio uzrok da iti jedan djelatnik HNK Cibalije ili trener u klubu ne dobije plaću ili druga primanja, upravo suprotno mnoge od njih je osobno financijski pomogao.

Ja sam danas kao sportski direktor HNK Cibalia u 7.00 ujutro otišao iz Vinkovaca, u Osijeku održao dva sastanka u ime Cibalie, potom u Zagrebu također dva sastanka održao u ime Cibalie i u 22.00 se vratio kući da bi pisao odgovor i demanti na ovu destruktivnu i zlonamjernu kolumnu.

Više pozitivne energije i zajedništva pomoglo bi da se Cibalia pokrene i da uz uporan rad i angažman svih opet bude ponos i dika Slavonije.

Zoran Tomić