Zrakoplovni klub Vrabac započeo s upisima u pilotsku školu!

IZVOR: Zrakoplovni klub Vrabac Vinkovci

Zrakoplovni klub Vrabac i ove godine započeo je s upisima u pilotsku školu koja se sastoji od teorijskog dijela te letenja.

Sam teorijski dio organiziran je u 9 nastavnih predmeta u ukupnom trajanju od 60 sati, a nastava se prati online. Trošak za polaznika teorijskog dijela iznosi 600 eura jednokratno, a po polaganju svih ispita te kontrolnog ispita iz poznavanja teorije pri Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo, onda započinju sati letova.

Što se tiče letenja, potrebno je odraditi minimalno 30 sati letova, a cijena jednoga sata uz instruktora iznosi 120 eura što čini ukupni trošak od 3.600 eura. Ovaj iznos nije potrebno odjednom platiti, već po dogovorenim letovima gdje polaznici sami sebi prilagođavaju termine.

Letovi su organizirani na aerodromu Sopot Vinkovci na školskom avionu dvosjedu, talijanskog proizvođača Tecnam P92 echo.

Što se tiče ostalih troškova, tu je još upisnina od 20 eura te godišnja članarina u jednakom iznosu. Troškove liječničke potvrde (LAPRL-kategorija liječničkog certifikata), prijave na teorijski i praktični ispit u HACZ-u snose sami polaznici te ih ne plaćaju Zrakoplovnom klubu Vabac Vinkovci.

Dobro organiziranom planom te uspješnim polaganjem ispita, već do jeseni možete imati svoju pilotsku dozvolu. Uz pilotsku dozvolu imat ćete mogućnost samostalno letjeti klupskim zrakoplovima ili se odlučiti nabaviti vlastiti.

Upisi traju do 10. siječanja 2024. godine ili do formiranja grupe, a prijaviti se možete na sljedeći način:

 

Dokumente potrebne za upis možete preuzeti sa poveznice: https://rb.gy/texnc

Sve dodatne informacije možete dobiti slanjem e-maila vrabac.vinkovci@gmail.com ili pozivom na broj +𝟯𝟴𝟱 𝟵𝟱 𝟮𝟬𝟬 𝟬𝟬𝟬𝟬