Žrtva Borova naselja za Domovinu

FOTO: VSŽ

U organizaciji Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke” pred ostacima bivše zgrade Borovo Commercea obilježena je 32. godišnjica stradanja vukovarske gradske četvrti Borova naselja tijekom velikosrpske agresije na Vukovar u Domovinskom ratu 1991. godine. U tri mjeseca opsade ove vukovarske četvrti poginulo je 176 branitelja i civila, na dan okupacije ubijena je 51 osoba, dok se njih 48 odvedenih iz Borovo Commercea vode nestalima.

Nakon prigodnog programa i molitve, kolona sjećanja krenula je Ulicom Blage Zadre i Trpinjskom cestom do crkve Gospe Fatimske gdje služena sveta misa. Obilježavanje je nastavljeno na obali Dunava u Borovu selu gdje je odana počast stradalim hrvatskim braniteljima i civilima koji su 1991. godine tamo ubijeni. Bacanjem vijenca u rijeku, obilježeno je stradanje branitelja i civila, kojima se ni danas ne zna posljednje počivalište.

Jednako tako, na mjestu masovne grobnice na farmi „Lovas“ iz koje je 2001. godine ekshumirano 24 posmrtna ostatka hrvatskih branitelja i civila odana je počast paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, a odana je počast i svim nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika nestalim osobama u Borovu naselju.