Župan Božo Galić: Kad je muka, ‘ajde Đuka… Tu su i vatrogasci!

Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca župan Božo Galić primio je predstavnike Županijskog vatrogasnog saveza i Vatrogasne zajednice VSŽ te Javne vatrogasne postrojbe, koji predstavljaju sve članove vatrogasnih društava s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Uz poštivanje mjera Stožera civilne zaštite RH, razgovorima su bili nazočni predsjednik Vatrogasne zajednice VSŽ Antun Jelić, zapovjednik JVP Vukovar Zdenko Jukić, zapovjednik JVP Ilok Ivica Bošnjak, te zapovjednik JVP Županja Vladimir Balentović.

– S vatrogascima radim cijeli život, sjajno sam surađivao s njima još dok sam radio kao direktor Vodovoda, i kao projektant, a pogotovo posljednjih 16 godina koliko sam župan. Znate, njihove aktivnosti nisu vezane samo uz požare. Kad smo imali poplave u županjskoj Posavini, oni su bili među prvima ondje. Kad smo imali migracijsku krizu, opet su bili među prvima na raspolaganju. Svoj obol dali su i još uvijek daju i u ovoj epidemiološkoj krizi, angažirani su bili i u potresom pogođenim područjima… Kad je muka, ‘ajde Đuka, tu su i vatrogasci – slikovito je komplimentirao župan Galić koji je s predstavnicima vatrogasnih postrojbi razgovarao i o programima te planiranim projektima, a u cilju razvoja vatrogastva na području VSŽ.

Osim što je pohvalio njihov dosadašnji rad te im uputio čestitke povodom Međunarodnog dana vatrogasaca, ovom prigodom župan Galić darivao je svoje današnje goste laserskim printerom koji će im dobro doći u radu i rješavanju administrativnog dijela posla.