Županu Boži Galiću priznanje i počasno članstvo u KK Satir Vinkovci

Decentna svečanost upriličena je danas u maloj županijskoj vijećnici u vukovarskoj Palači Srijem koju su sa svrhom i razlogom pohodili predstavnici Konjičkog kluba Satir iz Vinkovaca.

– Povod našeg dolaska je spoznaja da župan Božo Galić uskoro završava svoj mandat i da se neće kandidirati u novom izbornom ciklusu. Osjetili smo stoga potrebu županu Galiću na primjeren način, uručenjem priznanja, zahvaliti za suradnju i podršku koju je pružio našem klubu kroz sve protekle godine. Osobito je bila značajna županova potpora u razvijanju programa terapijskog jahanja koji provodimo u našoj udruzi -rekao je predsjednik KK Satir Ante Lovrić, uz napomenu kako je župan Galić uvijek bio na usluzi klubu osjećajući golem senzibilitet prema humanoj noti koju spomenuta udruga njeguje u svome djelovanju:

– U udruzi smo donijeli čak i odluku da župana Božu Galića imenujemo počasnim članom KK Satir – dodao je Lovrić.

Župan na odlasku nije skrivao zadovoljstvo dobivenim priznanjem. Godi čovjeku, kako ne bi…

– Pa, jeste. Oni su dobro radili, ja sam pomagao koliko sam mogao pomoći. Smatram kako su njihove aktivnosti humane i od velikog društvenog interesa, pogotovo pritom mislim na opće prihvatljiv društveni program terapijskog jahanja za djecu s poteškoćama u razvoju i invalidne osobe. Zahvaljujem na ovom priznanju, ali prije svega na njihovu bezrezervnom angažmanu kroz sve ove godine – rekao je Galić.