Župan Damir Dekanić upriličio prijam za članove uspješnog KK Max iz Ivankova

Karate klub Max iz Ivankova osnovan je 2013. godine. U međuvremenu izrastao je u respektabilan sportski kolektiv čiji članovi na domaćim, ali i inozemnim natjecanjima redovito osvajaju odličja.

– U proteklih mjesec dana naši članovi nastupili su na dva velika turnira; na Prvenstvu Balkana za djecu od 7 do 14 godina te Prvenstvo Hrvatske za isti uzrast – kaže David Žgela, klupski trener.

Članovi KK Max na spomenutim natjecanjima osvojili su čak sedam odličja. Žgela dodaje:

– Na Prvenstvu Balkana pod reprezentativnom zastavom nastupilo je osmero naših članova, od kojih je najuspješnija bila Eva Požega koja je osvojila srebro, dok je Filip Žgela bio brončani. Još četvero naših članova borilo se za broncu koju, nažalost, nisu uspjeli izboriti.

Maxovci su se s PH vratili s pet osvojenih odličja!

– Lara Žgela i Luka Požega postali su prvaci Hrvatske u svojoj konkurenciji i težinskoj kategoriji, a brončane medalje osvojili su Iva Kockarević, Eva Požega i Filip Žgela. Sretni smo i ponosni na ta ostvarenja – dodaje Žgela uz napomenu da klub okuplja 60-ak mladih karataša, od četiri do 20 godina starosti.

Zbog svega navedenog za nadarene članove KK Max i njihovo stručno vodstvo prijam je danas upriličio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

– Sviđa mi se koncept rada KK Max s kojim sam upoznat, njihova ideja da ove mlade ljude maknu i od prevelikog boravka uz računala, ali i u kafićima. Rezultat pritom nije presudan, ali svejedno mi je drago čuti da klupski članovi od 2017. godine naovamo kontinuirano osvajaju odličja, kako na domaćim, tako i međunarodnim natjecanjima. Za pohvaliti je njihov rad i trud, pogotovo kad znamo da je riječ o tzv. malim sportovima koji teško pronalaze financijere i poklonike. Utoliko mi je draži ovaj njihov uspjeh na kojim im čestitam. Ovim prijamom, kratkim razgovorom i prigodnom nagradom za njihova postignuća želimo im poručiti da smo uz njih. A i da ćemo ostati uz njih u njihovu daljnjem razvoju – podvlači župan Dekanić uz kojega je prijamu ivankovačkih karataša nazočio i njegov zamjenik Franjo Orešković.