Župan Dekanić: Ako od ikoga imamo što naučiti o turizmu, to je onda Dubrovačko-neretvanska županija

Nakon uručenja donacije od 11 tona mandarina koje su s juga Hrvatske danas stigle na njezin istok, te proslijeđene vukovarskom Caritasu koji će ih podijeliti potrebitima o kojima skrbi, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić održao je radni sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem. Sastankom su dominirale gospodarske teme.

Pokrenuli smo projekt približavanja tržišta Dubrovačko-neretvanskoj županiji, osobito turističkog tržišta proizvodima s kontinenta, poglavito Vukovarsko-srijemske županije gdje je njihov klaster već počeo dostavljati određene proizvode dubrovačkom turističkom tržištu. Stanoviti problem pritom nam predstavlja velika geografska udaljenost, no izgradnjom mosta kod Svilaja realizira se postupno koridor 5C koji će povezati naše dvije županije što će olakšati, poboljšati i ubrzati našu suradnju – naglasio je Dobroslavić.

Ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota na tu temu je prisnažio:

– Proizvođači, odnosno mali i srednji OPG-ovci, su ti koji povezuju zelenu i plavu Hrvatsku. Kada je u pitanju prijateljstvo, pomoć i suradnja, Dubrovačko-neretvanska županija uvijek nam je bila na raspolaganju, kao i njezina Razvojna agencija.

O suradnji najistočnije i najjužnije hrvatske županije u superlativima je govorio i vukovarsko-srijemski župan:

– Ono što nas kao županiju zanima su iskustva u turizmu. Ogroman dio naše županije neiskorišten je u turističkom smislu, a ako od nekoga možemo učiti i naučiti o tome kako iskoristiti turističke potencijale, to je onda Dubrovačko-neretvanska županija – rekao je Dekanić.