Župan Dekanić i NJ. E. dr. Klinke o gospodarstvu, političkoj situaciji, popisu stanovništva…

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić upriličio je danas u Palači Srijem prijam za Njegovu Ekselenciju dr. Roberta Klinkea, veleposlanika SR Njemačke u Republici Hrvatskoj. Sastankom su dominirale gospodarske teme, aktualna politička situacija te mogući ishodi popisa stanovništva koji je u tijeku.

Izuzetno sam zadovoljan posjetom veleposlanika dr. Klinkea i ugodno iznenađen njegovim poznavanjem situacije u našoj županijinaglasio je Dekanić.

U fokusu razgovora, otkriva Dekanić, našlo se gospodarstvo, odnosno što u tom sektoru možemo očekivati od SR Njemačke, kao i o načinima poboljšanja suradnje…– Inzistirao sam na razgovoru o ulaganjima u strateške projekte u našoj županiji, od ulaganja u prerađivačke industrije do industrije autodijelova. Sve to čini platformu o kojoj možemo razgovarati u budućnostidodao je Dekanić koji je u razgovorima naveo komparativne prednosti županije te je pritom istaknuo dobru prometnu povezanost kako riječnim i željezničkim tako i cestovnim koridorima.

– Pruga od Vinkovaca prema Zagrebu, kao i dalje prema istoku, prije je bila puno frekventnija, pa je naš cilj i naša želja da se njenom rekonstrukcijom vratimo ponovo na obim prometa koji je ta pruga imala prije Domovinskog ratazaključio je Dekanić.I dr. Klinke izrazio je zadovoljstvo posjetom te je rekao kako se osim o spomenutim temama, razgovaralo i o njemačkom nasljeđu, ali i sadašnjosti u regiji.

– Razgovarali smo o različitim temama od gospodarstva do potencijala za razvoj ove županije, ali i o mogućnostima da se ovdje razvije prerađivačka industrija, što bi imalo važno strateško–političko značenje za ovo područjepodvukao Klinke uz napomenu kako su perspektive suradnje izuzetno pozitivne i da se sa županom Dekanićem slaže ne samo u pogledu potencijala koje županija pruža, nego su i kroz cijeli niz pozitivnih primjera pronašli mogućnosti produbljivanja suradnje.