Župan Dekanić: Prijevoz učenika golem je problem, prijevoznici su u kolapsu!

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru danas je održana 2. sjednica Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije kojoj je predsjedao župan Damir Dekanić, a raspravljalo se o brojnim temama. Župan Dekanić uoči događaja obratio se novinarima i otkrio najvažnije teme o kojima će se govoriti na sastanku.

– Bila je ovo prilika da gradonačelnici i načelnici iznesu probleme koji ih tište. Jedna od najvažnijih stvari o kojoj smo govorili jest prijevoz učenika – rekao je Dekanić.

Riječ je o problemu koji je, kaže, “zapeo u nekom međuprostoru”. Naime, dok se ne izradi mreža linija ni ugovori se ne mogu sklopiti niti se može provesti natječaj.

– Zbog svega toga naši su prijevoznici u kolapsu, pa će se iznaći nekakvo hibridno rješenje kojim će se taj problem premostiti – poručio je župan.

Na dnevnom redu našle su se i još neke teme; borba protiv komaraca, proračunske teme, epidemiološke mjere…

– Iako broj oboljelih pada, broj umrlih je konstantan, pa je očito da ćemo mjere morati shvatiti malo ozbiljnije – dodao je Dekanić.

Ravnatelj Razvojne agencije VSŽ Ilija Cota kazao je kako u županiji u ovome trenutku ima preko 230 projekata koji su finalizirani ili su u visokom stupnju finalizacije te su spremni za prijavu na natječaje EU-a.

– Procijenjena vrijednost iznosi preko 4 milijarde kuna i s nestrpljenjem čekamo objavu natječaja – naglasio je Cota, uz pohvalu gradovima i općina, svim lokalnim razvojnim agencijama, LAG-ovima i svim onim razvojne dionicima koji u tome sudjeluju.

Osim navedenog riječi je bilo i o promjeni omjera broja članova u školskim odborima, zatim o izradi mrežnih linija javnog prijevoza autobusom na području Vukovarsko-srijemske županije, predstavljene su i mjere dezinsekcije za 2022. godinu, kao i ideja o mogućoj energetskoj obnovi sportskih objekata i škola.