Župan Dekanić primio i darivao autore 13 fotografija za ovogodišnji kalendar VSŽ

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je danas u maloj županijskoj vijećnici trinaest najboljih fotografa koji su svoje fotografije tijekom listopada dostavili na županijski Natječaj pod nazivom „Fotografija Vukovarsko-srijemske županije za kalendar 2022. godine”

Tom je prigodom župan zahvalio svima koji su se prijavili na natječaj i istaknuo kako je fotografija jedan od najboljih i najvidljivijih načina promidžbe kraja iz kojeg fotografi dolaze.

– Vaše su fotografije najbolja promidžba naše županije jer one nisu samo lijepe nego ih krasi još jedna posebnost, a to je da su nastale iz srca. Nitko ne može bolje opisati ovaj naš kraj od onih koji ga osjećaju i žive – naglasio je Dekanić te svim prisutnima zahvalio na trudu i sudjelovanju na natječaju.

Podsjetimo, tema natječaja su bile fotografije koje su nastale isključivo na području Vukovarsko-srijemske županije, a u sebi objedinjuju godišnja doba, manifestacije, parkove, rijeke, kulturno-povijesne znamenitosti te tradicijske običaje i etno kulturu ovoga kraja.

Na natječaj su pristigla djela 96 autora, od kojih njih 20 nije ispunilo postavljene kriterije, pa su u konkurenciju ušla djela 76 autora. Prema ocjenama stručnog žirija naslovnu i pobjedničku fotografiju kalendara napravila je Anita Džankić iz Svinjarevaca (koja nije nazočila današnjem prijamu, a čestitke i nagradu preuzeli su njezini roditelji), dok je autor fotografije koja je prikupila najviše lajkova na Facebooku djelo Zvonimira Ilića iz Županje, a u kalendaru označava mjesec siječanj.

Ostale mjesece u godini redom su fotografirali: veljača – Luka Palaveršić iz Vinkovaca, ožujak – Antonio Funjak iz Opatovca, travanj – Ljudevit Gačić iz Novih Mikanovaca, svibanj – Ivana Kosić iz Županje, lipanj – Slađana Zavišić iz Vinkovaca, srpanj – Martin Hrvojević iz Predgrađa, kolovoz – Ines Jelić iz Ivankova, rujan – Davorin Krešić s Bošnjačkih Virova, listopad – Andrea Miličić iz Vinkovaca, studeni – Marko Luketić iz Gaboša i prosinac: Nikolina Živković iz Vinkovaca.

Svim dobitnicima župan Dekanić je podijelio prigodne poklon pakete dok su autori dviju najboljih fotografija dobili i poklon bon „Wellness oaza za dvoje“ koji će iskoristiti u Bioekološko-edukacijskom centru Virovi.