Župan Dekanić primio kanadskog veleposlanika Bowmana

Danas je veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj Njegova Ekscelencija Alan Bowman posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju. U Palači Srijem primio ga je župan Damir Dekanić sa suradnicima te ga je upoznao s bogatom poviješću županije, njenim gospodarskim, kulturno-turističkim potencijalima i područjima od strateškog interesa za VSŽ.

– Vrlo sam sretan što sam danas u Vukovaru. Imao sam nadasve produktivan sastanak sa županom Vukovarsko-srijemske županije. Ovo je jedan od mojih prvih posjeta bilo gdje u Hrvatskoj od pojave COVID pandemije. Bilo mi je važno doći u Vukovar jer je to grad, županija koja je važna Kanađanima, ali i kanadskim Hrvatima te je važna osobito ovih dana zbog značajnog ulaganja kanadske tvrtke Vermilion Energy koja se bavi proizvodnjom energije. Razgovarali smo i o brojnim drugim temama, kao što je suradnja na području kulture i cijelom nizu područja od obostranog interesa na kojima ljudi iz Kanade i ove regije mogu surađivati – naglasio je Bowman.

Župan Dekanić je iskazao zadovoljstvo posjetom veleposlanika Bowmana Vukovarsko-srijemskoj županiji te se osvrnuo na teme o kojima su razgovarali:

– Otvorili smo niz kvalitetnih tema, od političke povezanosti Kanade i Hrvatske do interesa kanadskih tvrtki za investiranje na našem području. Razgovarali smo o vrsti investicija koje se očekuju, zapošljavanju, angažiranju naših tvrtki na izvođenju radova u području istraživanja i eksploatacije ugljikovodika i plina na našem području. Razgovori su bili vrlo kvalitetni te smo dogovorili daljnje korake u cilju ubrzavanja procedura sukladno zakonu i propisima Republike Hrvatske, kako bi što prije krenuli u intenzivne radove te imali prve rezultate sljedeće godine.

Plan ulaganja na području Vukovarsko-srijemske županije kanadske tvrtke Vermilion Energy koja se bavi istraživanjem i proizvodnjom nafte i plina prezentirao je njezin potpredsjednik za jugoistočnu Europu Jeff Davies.