Župan Dekanić primio Petra Kovača, kadetskog prvaka Hrvatske u šahu

Danas je u Palači Srijem vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić upriličio prijam za Petra Kovača, člana vukovarskog Šahovskog kluba Slaven, inače državnog prvaka u kategoriji kadeta do 15 godina.

– Petar Kovač predanim radom je pokazao kako se mogu postići vrhunski rezultati. Posebno želim istaknuti ključnu ulogu Petrove bake koja ga je naučila igrati šah i zahvaliti joj na tome. Također želim istaknuti i pohvaliti dobar i sistematičan rad u ŠK Slaven koji je nedavno reaktiviran. Uvijek ćemo poticati izvrsnost, mlade, pametne, hrabre ljude, naravno i u financijskom smislu, koliko je to u našoj mogućnosti – rekao je ovom prigodom župan Dekanić.

Petar je, inače, trostruki prvak Hrvatske (prethodno je najbolji bio i u kategorijama U-11 i U-13) te jedan od najmlađih majstorskih kandidata u Hrvatskoj.

– Da, prvim šahovskim potezima naučila me baka, a šahom sam se ozbiljnije počeo baviti u 2. razredu osnovne škole. Zadovoljan sam dosad postignutim rezultatima, a najvažnije je igrati opušteno i rezultati će doći – naglasio je Petar Kovač, predvodnik čitave plejade nadarenih šahista ŠK Slaven; Nikola Konjević, Borna Radić i Filip Jonjić neki su od njih…

– Svi oni postigli su zapažene rezultate na državnim smotrama. Raduje me stupanj zainteresiranosti za bavljenje šahom u doba moderne tehnologije. Trenutno imamo 25 članova, ali vjerujem da će broj članova i dalje rasti – napomenuo je Zoran Ljikar, trener ŠK Slaven iz kojega pozivaju svu zainteresiranu djecu, počevši od predškolske dobi, na članstvo u ovom klubu koji egzistira u središtu Vukovara, na adresi Zmajeva 1.