Župan Dekanić: Transportno-logistički centar VSŽ ima smisla, može to biti strateški projekt

Vukovarsko-srijemska županija organizirala je danas, u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, Početnu konferenciju u sklopu projekta „Izrada projektno-tehničke dokumentacije Transportno-logističkog centra Vukovarsko-srijemske županije“. Na konferenciji su govorili župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca Josip Romić te ravnatelj Razvojne agencije VSŽ Ilija Cota.

– Dolaskom na mjesto župana zatekao sam dosta projekata koji su u tijeku. S nekima sam zadovoljan, a s nekima baš i ne. Ovo je jedan od onih projekata za koje mislim da ima itekako smisla jer može biti strateški – istaknuo je Dekanić.

Naime, dodao je Dekanić, poznati je problem pruge s dionicom od Vinkovaca do Okučana, kao i nastojanja za njezinom rekonstrukcijom.

– Rečeno je da će u roku od dvije godine plan te rekonstrukcije biti gotov, a kada to bude završeno ovo će biti krucijalan projekt – dodao je Dekanić.

Sama pozicija ovog centra u Vinkovcima je izuzetno dobra jer otvara prostor za puno djelatnosti, pa je Vukovarsko-srijemska županija svojom brzom reakcijom i izlaskom s jednim ovakvim projektom zauzela poziciju koju su priželjkivale i mnoge druge županije.

– Velika odgovornost leži na izrađivaču projekta, ali i svima nama kako bi taj projekt polako proširivali, pa stoga pozivam na suradnju sve dionike koji učestvuju njegovoj izradi – poručio je župan.

Inače, namjena spomenutog centra obuhvaća zonu za obavljanje logističko-distribucijskih i proizvodnih djelatnosti. U njoj se planira pružiti sve potrebne aktivnosti kako za distribuciju tako i mogućnosti skladištenja robe. Dio površine sadržavat će i komunalno opremljene građevinske parcele koje će biti ponuđene zainteresiranim poduzetnicima koji će na njima onda moći obavljati proizvodno-prerađivačke i uslužne djelatnosti.

Ovaj projekt, dakle, za cilj ima povećati i doprinijeti stvaranju povoljnog poduzetničkog okruženja što će nastavno potaknuti razvoj Vinkovaca, ali i cijele županije.