Župan Galić upriličio prijam za juniore MNK Aurelia, prvake Hrvatske: Ponosan sam na ove dečke, oni su uzor i putokaz!

Predstavnike vinkovačkog MNK Aurelia, čija je juniorska vrsta trijumfalno promarširala prošlotjednom završnicom Prvenstva Hrvatske u futsalu, primio je i na veličanstvenom uspjehu čestitao danas i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. 

– Kao ljubitelj sporta i kao župan ponosan sam na ove dečke koji su pronijeli ime Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Čestitam im na postignutom rezultatu i nadam se da će i dalje nastaviti kvalitetno raditi. Oni su naš ponos i putokaz svim mladim ljudima koji se bave sportom. Ustrajan rad i odricanje uvijek donese rezultat. Čestitam i vodstvu kluba koji je uzorno organiziran, samo neka nastave tako i dalje, a mi ćemo im financijski pomoći u granicama naših mogućnosti – rekao je župan Galić prigodom prijama upriličenog za predstavnike družine koja je potpisala jedan od najvećih uspjeha vinkovačkog, ali i sporta Vukovarsko-srijemske županije.

Mladen Crnaić, klupski predsjednik, predvodio je Aurelijino izaslanstvo na današnjem prijamu u Palači Srijem. Dojmovi nakon završnog turnira u Zagrebu su se slegli, no ostala je činjenica za vječnost – Vinkovci i VSŽ iznjedrili su prvake! 

– Zadovoljni smo, kako ne bismo bili. Od ovoga ne može bolje, osvojili smo naslov državnih prvaka, imali smo u sastavu najboljeg igrača i strijelca završnice PH (Romeo Sušac, op. a.), što je velika stvar. U tišini smo radili i pripremali se za veliki rezultat koji smo u konačnici i ostvarili. Pripreme za pohod prema vrhu započeli smo još prošloga ljeta, iza nas mnogo je rada i prolivenog znoja, isplatilo se. Izuzetno sam ponosan na svoje dečke – rekao je Crnaić, čelni čovjek ovog sportskog kolektiva osnovanog 2013. godine koji posebnu pozornost posvećuje radu s mladima.

Naime, u klupskoj futsal akademiji, pokrenutoj prije šest godina, aktivno je oko 130 dječaka razvrstanih u sedam starosnih kategorija koji se razvijaju pod nadzorom stručnog i kvalificiranog kadra.

– U klubu imamo četiri kineziologa, ukupno osam trenera koji su licencirani od strane HNS-a, od toga četvoricu trenera s UEFA Pro licencijom te četvoricu s nacionalnom licencijom. Ništa ne prepuštamo slučaju, sve radimo planski, rezultati su tu. Uvjeren sam da uz zagrebački Dinamo predstavljamo dvije najkvalitetnije futsal akademije u Hrvatskoj – zaključio je Crnaić.