Županija sufinancira mladim obiteljima kupljene nekretnine iz 2020., a koje nisu bile obuhvaćene tadašnjim Javnim pozivom

Ilustracija

Na stranicama Vukovarsko-srijemske županije objavljen je Javni poziv za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade i mlade obitelji na području Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 02. rujna do 31. prosinca 2020. godine. Naime, navedeno razdoblje nije bilo obuhvaćeno prijašnjim javnim pozivima pa će na ovaj način mlade obitelji koje su tada kupile kuću ili stan dobiti priliku za sufinanciranjem svojih nekretnina.

Stoga, pravo na potporu ove mjere imaju osobe koje u razdoblju od 02. rujna do 31. prosinca 2020. godine nisu bile starije od 45 godina. Podnositelj, bračni ili izvanbračni drug, životni partner ili neformalni životni partner i njihova djeca u vlasništvu/suvlasništvu nisu imali stan ili kuću, osim stana/kuće koja je predmet ovog Javnog poziva.

Pravo podnošenje prijava za korištenje bespovratnih sredstava u okviru Mjere sufinanciranja kupnje kuće ili stana za mlade i mlade obitelji na području Vukovarsko-srijemske županije  za razdoblje od 02. rujna do 31. prosinca 2020. godine imaju oni prijavitelji koji su kupili kuću ili stan na području Vukovarsko-srijemske županije u razdoblju od 02. rujna do 31. prosinca 2020. godine.

Na temelju utvrđenih kriterija dodjeljivat će se bodovi samo u odnosu na stanje iz 2020. godine.

Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva je 25.000,00 eura.

Vukovarsko-srijemska županija će sufinancirati kupljenu kuću ili stan u iznosu od 3.318,00 eura na području Grada te 4.645,00 eura na području Općine.

Cijeli Javni poziv pogledajte OVDJE.