Županija uvodi testiranja zaposlenika na alkohol i droge! Županija, ali ne naša…

Ilustracija

Odlukom požeško-slavonske županice iz redova HDZ-a Antonije Jozić, na području te slavonske županije donesen je Pravilnik o testiranju na alkohol, droge i druga sredstva ovisnosti na radnom mjestu.

Pravilnikom se, između ostalog zabranjuje konzumiranje alkoholnih pića, droga i drugih sredstava ovisnosti u prostoru pod nadzorom Županije, kao i njihovo unošenje u taj prostor. Isto tako, zabranjeno je na radnom mjestu i prostoru pod nadzorom Županije službenik i namještenik ne smije biti pod utjecajem alkohola, droga ili drugih sredstava ovisnosti.

Stanje pod utjecajem alkohola smatra se stanje pri kojem izmjerena vrijednost alkohola u izdahnutom zraku iznosi više od 0,0 miligrama u litri izdahnutog zraka, odnosno više od 0,0h/kg težine u krvi.

Testiranje će provoditi stručnjak zaštite na radu, a namjeru da provede testiranje nije dužan unaprijed najaviti službeniku ili namješteniku koji će biti testiran, niti bilo kojoj drugoj osobi.

Službeniku ili namješteniku kojem se prilikom testiranja na prisutnost alkohola u organizmu utvrdi vrijednost alkohola u izdahnutom zraku viša od 0,0 mg/l (0,0 g/kg težine u krvi), izriče se mjera ovisno o stupnju alkoholiziranosti, a riječ je o mjerama od usmene opomene od otkaza!

Živjeli!