Županjac „osvojio” 46.000 eura, pa ostao bez nekoliko stotina eura! I k tome izložen prijetnji batinama…

U službene policijske prostorije ušetao je 21-godišnjak iz Županje koji je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog muškarca, organizatora klađenja putem društvene mreže Instagram.

Naime, 21-godišnjak je krajem siječnja putem Instagrama stupio u kontakt s organizatorom klađenja, a potom putem aplikacije za dopisivanje dogovorio uvjete klađenja. Idućeg dana, obaviješten je kako je osvojio 46.000 eura te da će mu dobitak isplatiti transakcijom preko tvrtke za prijenos gotovog novca nakon uplate poreza na dobitak u iznosu od nekoliko stotina eura.

Nakon izvršene uplate 21-godišnjak je s brojem transakcije koji je dobio od organizatora pristupio u poslovnicu tvrtke gdje je doznao kako takva transakcija ne postoji. Pri ponovnom kontaktu, kada je organizator zahtijevao da uplatiti još novca, 21-godišnjak je shvatio da je prevaren i prekinuo kontakt. Nakon toga, počinitelj mu je tijekom telefonskog poziva prijetio teškim tjelesnim ozljeđivanjem ukoliko ne uplati novac za trošak klađenja.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Prijevara“ i „Prijetnja“, policija provodi kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja protiv kojeg će Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima podnijeti kaznenu prijavu.