Županjski GAK-ovci spremni za večerašnju premijeru „Općinskog načelnika”

GAK-ova glumačka postava “Općinskog načelnika”

Općinski načelnik” naziv je kazališne predstave čija je premijera – u izvedbi glumačke postave Gradskog amaterskog kazališta Županja – zakazana ovoga ponedjeljka s početkom u 20 sati. Mjesto radnje? Dvorana županjskog kina Mladost.

– Posrijedi je komedija slavonskog karaktera u dva čina čiju režiju potpisuje Vjekoslav Janković. Vrijedno smo se i studiozno za nju pripremali, lagana trema postoji, ali ona je pozitivnog predznaka što je u glumačkom svijetu nezaobilazna pojava, osobito na premijerama – informirala je Snježana Puljić, predsjednica/glumica Gradskog amaterskog kazališta Županja.

S „Općinskim načelnikom” još u svezi, ulaznica stoji 20 kuna. Možemo ju nazvati i donacijom, jer županjske GAK-ovce potkraj mjeseca (od 28. do 30. svibnja) očekuje nastup na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama. A autobus nije jeftin…

– U Vodicama ćemo nastupiti s dječjom predstavom „Ivica i Marica u začaranoj šumi” s kojom smo pobijedili na županijskom natjecanju – dodala je Snježana Puljić, režiserka pobjedničke predstave s kojom će GAK-ovci 14. svibnja gostovati (i) u susjednoj BiH, točnije u Gračanici.