Zvonimir Šubarić, kapetan HD-a: trener Mladina nas je dignuo iz mrtvih, odličan je taktičar, a ima i „spiku”!

Zvonimir Šubarić i njegovi Dragovoljci obvezu iz 7. kola Prve HNL odradili su još u petak kada su u Velikoj Gorici favoriziranoj Gorici otkinuli dva boda, osvojivši jedan (1:1). Junak utakmice bio je upravo bivši Cibalijin vratar, a danas čuvar mreže novozagrebačkog prvoligaša koji se polako „diže iz mrtvih”.

– Podignuo nas je trener Davor Mladina. Ne, nema čarobni štapić, no ima „spiku”, odličan je taktičar, ali i psiholog. Naravno, uza sve ostale trenerske kvalitete. Papagajski nam je ponavljao da moramo vjerovati u sebe, da uopće nismo loši… I stvarno se ispostavilo da uopće nismo loše – kaže 24-godišnji Šubarić, rođeni Vinkovčanin.

Loše je izgledao pogled na ljestvicu nakon uvodnih pet kola… U pomoć je tada pozvan “dežurni vatrogasac” Davor Mladina.

Da, bili smo bez boda, zakucani za začelje i psihološki potpuno slomljeni. Pogotovo nakon onih šest komada na Šubićevcu. Iako, u nekim utakmicama, unatoč porazima, bili smo blizu. Primjerice, protiv Osijeka (1:2) i osobito protiv Hajduka (0:1) od kojeg smo izgubili u 5. minuti nadoknade.

Sad je situacija mnogo bolja, a pogled na ljestvicu inicira osmijeh. Doduše, ne baš od uha do uha, jer Hrvatski dragovoljac je i dalje posljednji, ali bodovni priključak za ostalima je uhvaćen…

– Ma, sad je druga pjesma. Na dva gostovanja, u Koprivnici (1:0) i Velikoj Gorici (1:1) osvojili smo četiri boda, dobar posao. Čak bih rekao i odličan.

Odličan posao odradio je Šubarić među velikogoričkim vratnicama, obranio je mnogo teških lopti, između ostalih i onu najtežu – Lovrićevu s „kreča”!

– S trenerom golmana Darkom Stanekovićem analizirao sam u pripremi utakmice Lovrićev način izvođenja kaznenih udaraca, gledali smo neke video zapisa i spoznali da često šutira u golmanovu lijevu stranu. Sve ostalo je povijest…

Nije mu to prvi obranjeni kazneni udarac na prvoligaškim travnjacima…

– Nije, obranio sam i Borni Barišiću u osječkom Gradskom vrtu, također je završilo 1:1. Branio sam tada za Cibaliju.

Uglavnom…

– Sada se lakše diše.

 

Stiže Rijeka…?

– Favoriti su, ali morat će se dobro oznojiti da bi nas pobijedili. Bit će teška utakmica, zapravo nama će svaka do kraja sezone biti takva. Između ostalog i zbog toga što smo u utakmicama protiv Slavena Belupa i Gorice pokazali da smo spremni „ugristi”, pa će nas ubuduće svi ozbiljnije shvaćati.

Sugovornik u završnim rečenicama:

– Da, vjerujem u ostanak. Optimist sam, u suprotnom ne bih se bavio sportom. Svi u klubu dijele moj optimizam. Svjesni smo nekih naših objektivnih nedostataka, ali i toga da pravim pristupom poslu možemo svakome biti neugodan protivnik, otkinuti bod, pa čak i sva tri – zaključuje Zvonimir Šubarić, Cibalijino čeljade i Dragovoljčev kapetan.